نیکوتین یکی از داروهای مضر و قابل دسترس در دنیا است. سیگار یکی از شایع ترین مواد نیکوتین دار می باشد، که بعضی ها اراده می کنند آن را ترک کنند ولی موفق نمی شوند. اما باید بگوییم کسی که نصف عمر خود را سیگار کشیده است می تواند یک روزه آن را کنار بگذارد. گرایش به استعمال دخانیات ممکن است زمانی که در حال تلاش برای ترک سیگار هستید وسوسه تان کند. از این تکنیک ها برای کاهش و مقاومت در برابر این گرایش ها استفاده کنید. پس همراه ما باشید.
بخش ۱ از ۳ : تصمیم گیری برای ترک سیگار بخش ۱ از ۳ : تصمیم گیری برای ترک سیگار
1اول از همه در موردش فکر کنید که آیا میخواهید کنار بگذارید یا خیر. نیکوتین یکی از اعتیاد آورترین مواد می باشد که برای ترک آن باید اراده داشته باشید. از خودتان بپرسید آیا زندگی بدون سیگار بهتر نیست و دیگر هر جا می روید بوی سیگار نمیدهید. اگر پاسخ بله است، پس آمادگی ترک سیگار را دارید و به خود اعتماد کافی در این زمینه دارید.
2دلیل خود را برای ترک سیگار روی یک برگه بنویسید و همراه خود داشته باشید و با یک جا آن را بچسبانید. به عنوان مثال، لیست شما ممکن است چیزی شبیه به این باشد: من می خواهم سیگار را ترک کنم، انرژی بیشتری داشته باشم، یا میخوام سیگار را ترک کنم که پولم را پس انداز کنم و بابت سیگار دیگر پولی ندهم.
3آمادگی برای چند روز اول ترک. چند روز اول ترک، به ویژه به افرادی که از روش ترک بی مقدمه استفاده میکنند، به شدت سخت می گذرد. میتوانید در گروههای پشتیبانی ترک سیگار عضو شوید یا حمایت خانواده و دوستان تان را جلب کنید تا سختی این روزها را بر خود هموارتر کنید.
بخش ۲ از ۳ : چیدن یک برنامه برای ترک سیگار بخش ۲ از ۳ : چیدن یک برنامه برای ترک سیگار
1یک روز را برای ترک سیگار انتخاب و از اون روز شروع کنید. تاریخی را مشخص کنید و به همه ی دوستان و اعضای خانواده تان اطلاع دهید که قصد دارید تا این تاریخ، اعتیادتان را به طور کامل کنار بگذارید. سعی کنید تا رسیدن به موعد مقرر، انگیزه ی خود را در ترک سیگار از دست ندهید. منزل، محل کار و داخل ماشین تان را از هرچه سیگار و زیرسیگاری است، پاکسازی کنید.
2یک روش برای خود انتخاب کنید. روش های گوناگونی مانند ترک بی مقدمه، هیچ روش درمانی، دارو یا حتی مددکار کمک نمیگیرند و یکباره سیگار کشیدن را کنار می گذارند یا رفتار درمانی، در این روش، فرد سیگاری به مشاور مراجعه میکند تا از راهکارهای ترک سیگار آگاه شود. مشاور کمک می کند فرد بتواند احساسات یا موقعیت هایی را که ترغیبش می کنند دست به سیگار شود، شناسایی کرده و برای مقابله با این محرک ها چاره اندیشی کند می توانید استفاده کنید.
بخش ۳ از ۳ : حرکت برای ترک سیگار بخش ۳ از ۳ : حرکت برای ترک سیگار
1تلاش کنید موقعیت های تحریک کننده خود را بشناسید و برای حضور درآن موقعیت ها برنامه هایی بچینید تا در این مکان ها کل زمان را بدون استعمال دخانیات را بگذرانید. خود را در موقعیت هایی که امکان تمایل بازگشت به سیگار کشیدن وجود دارد قرار ندهید.
2از سیگار الکترونیک استفاده کنید. مطالعات اخیر نشان داده است که استفاده از سیگار الکترونیکی هنگام ترک سیگار می تواند به کاهش یا ترک سیگار کمک کند. پس اگر نیاز به جایگزین سیگار برای یک مدت کوتاه دارید می توانید از سیگار الکترونیک استفاده کنید.
3استفاده از جایگزین نیکوتین : جایگزین های نیکوتین در اَشکال مختلف نظیر آدامس، برچسب، اسپری ( دهان و بینی ) و قرص مکیدنی در دسترس هستند. این فرآوردهها بدون اینکه حاوی تنباکو باشند، نیکوتین به بدن می رسانند. گفته میشود افرادی که به مصرف جایگزین های نیکوتین روی می آورند، تمایل بیشتری به ترک سیگار پیدا می کنند.
4استفاده از Chantix : این قرص ها برای کمک بیشتر و بهتر به افراد سیگاری تعبیه شده اند تا در ترک سیگار بیشتر به آنان کمک کنند. برای استفاده از این قرص نیاز به تجویز دکتر می باشد و نباید سر خورد مصرف شود.
نکات آموزشی این بخش :